Subsidie voor snorfietsers die overstappen op schoon vervoer

Amsterdamse snorfietsers die overstappen op schoon vervoer kunnen daarvoor binnenkort subsidie krijgen. Het college maakt hiervoor ruim 1,3 miljoen euro vrij. Als de gemeenteraad instemt met de plannen, kunnen snorfietsers vanaf 1 januari 2019 de nieuwe subsidie aanvragen.

Overstappen naar schoon vervoer

Een deel van de Amsterdamse  snorfietsers overweegt om hun snorfiets van de hand te doen, omdat de snorfiets waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2019 met helm op de rijbaan gaat rijden. Deze subsidie komt voor hen op een goed moment. De subsidie geldt voor aanschaf van een fiets (250 euro), een e-bike (450 euro) of een elektrische snorfiets of bromfiets (750 euro). Alle Amsterdammers met een snorfiets die op brandstof loopt, kunnen deze subsidie krijgen. Voorwaarde is dat zij hun snorfiets verkopen. En dat zij op 1 augustus 2018 al de eigenaar van de snorfiets waren.

Schone lucht in de stad

Met de subsidie wil het college Amsterdammers die van hun snorfiets af willen, stimuleren om te kiezen voor een schoon vervoermiddel. Dat is goed voor de luchtkwaliteit in de stad én de gezondheid van alle Amsterdammers. Deze subsidie past daarmee ook in de plannen van de gemeente om in 2025 de stad uitstootvrij te krijgen.

Overigens gaan alle snorfietsen met blauwe kentekenplaat straks met helm op de rijbaan rijden. Dus ook elektrische snorfietsen.

Vanaf 1 januari 2019

De gemeenteraad moet nog over de subsidieregeling beslissen. Dit gebeurt eind november. De subsidieregeling gaat dan op 1 januari 2019 in. Subsidie aanvragen kan vanaf dat moment. Wilt u gebruik maken van deze regeling? Vraag dan éérst de subsidie aan, voordat u een nieuw vervoermiddel koopt. Anders kunt u geen subsidie krijgen.

 

 

Bron: https://www.amsterdam.nl/nieuwsbrieven/parkeren-verkeer/scooter/nieuwsbrief-2/

Geef een reactie